1426108.jpg

Näitten ohjeita muutama kaipaili viikonlopun syöminkien jälkeen ;) Olokaapa hyvät.
Mielestäni jauhelihatäytteessä pitää olla enemmän suolaa. Ite laitoin ainaki reilusti teelusikallisen, eikä siinäkään ollu liikaa.

Munakasrulla
Pohja:                                             1. Kiehauta jauhot margariinissa. Lisää maito kattilan
100g margariiniä                                  kokoajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä.
1½ dl vehnäjauhoja                         2. Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksitellen
5 dl maitoa                                          vatkaten. Levitä leivinpaperin päälle pellille.
½ tl leivinjauhetta                             3. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.
½ tl suolaa                                       4. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille pöydälle.
3 munaa

Jauhelihatäyte:
300g jauhelihaa                              1. Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli. Ripottele
1 sipuli                                               jauhot pannulle. Sekoita smetana joukkoon. Lisää
1 rkl vehnäjauhoja                              kuutioitu kurkku, paprika ja mausteet. Tarkista maku.
1 dl smetanaa tai ranskankermaa    2. Hauduta 10 minuuttia. Lisää aurajuusto.
½-1 suolakurkku                           3. Levitä täyte munakaslevylle, rullaa kääröksi. Halutessa
½ tl paprikajauhetta                           ripottele pinnalle juustoraastetta ja käytä uunissa, kunnes
½ tl suolaa                                         juusto sulaa. tarjoa kääretostun tapaan leikattuna raikkaan
100g aurajuustoa                               salaatin kanssa.
½ tl pippuriseosta

Salaatinkastike:

3 valkosipulin kynttä puristettuna              Kaikki muut aineet, paitsi kolme viimeksi mainittua
½tl suolaa                                               mitataan kulhoon. Ala vatkaamaan sähkövatkaimella
½ tl valkopippuria                                   "täysiä" ja lisää siihen samalla öljyä. Aluksi ihan tippa kerrallaan.
½ dl sokeria                                            Ohuena nauhana pikkuhiljaa. Öljyn puolivälissä lisää etikka yhtä
1 rkl sinappia                                           hitaasti. Sitten loput öljustä ja viimeiseksi vesi. Kokoajan siis
4 rkl ketsuppia                                         vatkaten. Valamis!! Ote en laita sokeria ihan noin paljon, ehkä
1 rkl soijaa                                               1/4 dl ja tuntuu ihan sopivalle määrälle.
1 munankeltuainen
½ litraa öljyä
1/4 dl etikkaa
1 dl keitettyä haaleaa vettä