maanantai, 31. maaliskuu 2008
Munakasrulla ja salaatinkastike
Näitten ohjeita muutama kaipaili viikonlopun syöminkien jälkeen ;) Olokaapa hyvät.
Mielestäni jauhelihatäytteessä pitää olla enemmän suolaa. Ite laitoin ainaki reilusti teelusikallisen, eikä siinäkään ollu liikaa.
Munakasrulla
Pohja: 1. Kiehauta jauhot margariinissa. Lisää maito kattilan
100g margariiniä kokoajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä.
1½ dl vehnäjauhoja 2. Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksitellen
5 dl maitoa vatkaten. Levitä leivinpaperin päälle pellille.
½ tl leivinjauhetta 3. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.
½ tl suolaa 4. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille pöydälle.
3 munaa
Jauhelihatäyte:
300g jauhelihaa 1. Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli. Ripottele
1 sipuli jauhot pannulle. Sekoita smetana joukkoon. Lisää
1 rkl vehnäjauhoja kuutioitu kurkku, paprika ja mausteet. Tarkista maku.
1 dl smetanaa tai ranskankermaa 2. Hauduta 10 minuuttia. Lisää aurajuusto.
½-1 suolakurkku 3. Levitä täyte munakaslevylle, rullaa kääröksi. Halutessa
½ tl paprikajauhetta ripottele pinnalle juustoraastetta ja käytä uunissa, kunnes
½ tl suolaa juusto sulaa. tarjoa kääretostun tapaan leikattuna raikkaan
100g aurajuustoa salaatin kanssa.
½ tl pippuriseosta
Salaatinkastike:
3 valkosipulin kynttä puristettuna Kaikki muut aineet, paitsi kolme viimeksi mainittua
½tl suolaa mitataan kulhoon. Ala vatkaamaan sähkövatkaimella
½ tl valkopippuria "täysiä" ja lisää siihen samalla öljyä. Aluksi ihan tippa kerrallaan.
½ dl sokeria Ohuena nauhana pikkuhiljaa. Öljyn puolivälissä lisää etikka yhtä
1 rkl sinappia hitaasti. Sitten loput öljustä ja viimeiseksi vesi. Kokoajan siis
4 rkl ketsuppia vatkaten. Valamis!! Ote en laita sokeria ihan noin paljon, ehkä
1 rkl soijaa 1/4 dl ja tuntuu ihan sopivalle määrälle.
1 munankeltuainen
½ litraa öljyä
1/4 dl etikkaa
1 dl keitettyä haaleaa vettä
Kommentit