Mietin, mitä herkkuja sitä jouluks leipois ja päätin poiketa vanhoista tavoista. Jätin kuivakakut leipomatta, koska niitä syyään jouluna vaan tavan vuoks. Jäädykkeityä tein sitte kahenlaista. Niistä ei tuu niin ällö olo (toivittavasti) kun on kylmää syötävää. Eka on dajmjäädyke ja toinen mariannejäädyke. Resepti on muuten samallainen molemmissa, mutta se karkkimuru vaan erottaa. Ja henk koht voisin sanoa, että dajm oli parempaa, slurps.
Ohje on  jostain netistä.
Eli 2 munaa ja puoli desiä sokeria vatkataan vaahdoksi.
3 desiä kermaa vaahdoksi vatkattuna sekoitetaan muna-sokerivaahtoon. Pussillinen rouhittuja marianneja sekaan ja pakasteeseen vuokaan muutamaksi tunniksi.
Ihan oikeesti vähä muokkasin tuota reseptiä eli kun tein kaksinkertaisen taikinan, niin vatkasin 4 munaa ja 1 dl sokeria. 3 dl kermaa vatkasin sitten vaahdoksi ja vielä 2.5 dl:n purkin creme vanillaa vaahdoksi. Nämä kolme sekotin keskenään ja puoleen mariannet, puoleen dajmit :)
1142518.jpg

1142519.jpg