Näitä tein eilen. Riisimurokarkkeja, jääsuklaata ja hasselpähkinä"trioja"

Nuo hasselpähkinäjutut oli aivan herkkuja. Nuo on ainoita Paradis-rasiassa, mistä tykkään ni samahan se on tehä niitä ite ni ei tarvi koko rasiaa noitten takia ostaa. Pampulan blogista otin ohjeen, kiitos siitä. 
 

 

Riisimurokarkit:

60 g kookosrasvaa

1 dl tomusokeria

½ dl kaakaota

4 dl riisimuroja

½ tl vaniljasokeria

Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet. Laita karkkivuokiin ja pakkaseen.

Jääsuklaa:

200 g taloussuklaata

100 g kookosrasvaa

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

pähkinä/mantelirouhetta päälle.

SUlata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä! Vatkaa munat kevyesti toisessa astiassa ja lisää ne ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Nostele pieniin foliovuokiin ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Omia huomioita: Eka satsissa lisäsin kananmunan kuumaan suklaaseokseen ja suklaat ei irronneet vuuista kuunaan  Toisessa satsissa muistin jäähdyttää seoksen, mutta suklaa oli silti aika tahmeasti vuuissa kiinni. Hyväähän tämä kyllä on, mutta tuo olomuoto ei minua henk koht viehättänyt. Eli jäi ainoaksi kokeiluksi.

Hasselpähkinätriot:

Sulata taloussuklaata vesihauteessa. Pyörittele hasselpähkinöitä suklaassa ja nostele kolmen ryhmiin jäähtymään tasaiselle alustalle. Käytä vaikka pakkasessa, niin jäähtyy nopeampaa. Kasta taas jäähtyneen kolmikot suklaassa. Koristele muutamalla suklaaraidalla. Laitoin ite valkosuklaata lisäksi viimeiseen "koristelusatsiin" niin tuli vaaleampaa.