1152993.jpg
Sain senverran aikaseks, että ite tein rosollin. Kukaan muu sitä ei meillä juurikaan syö, niin en aijempina vuosina oo vaivautunu niin pientä määrää tekemään. Nyt kuitenki terästäydyin. Hyvän ohjeen löysin jostain netistä. Senverran viisastuin, että rosollin kastike voi olla muutakin, kun kermavaahtoa punajuuriliemellä värjättynä ;)

Rosolli
 
10 annosta

5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
2 keitettyä porkkanaa
2 keitettyä perunaa
1 maustekurkku
1 sipuli
1 omena
persiljaa
Kastikkeeseen:
2 dl kermaviiliä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
väriksi tilkka etikkapunajuurien lientä

Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan tai sekoita keskenään. Ripottele joukkoon hienonnettua, tuoretta persiljaa.
Mausta kermaviili ja värjää etikkapunajuuren liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoa kastike erillisestä pikkukulhosta.