Poika täytti 8 vee ja sano, että älä ainakaan tee sellasta kakkua, missä on kermavaahtoa ja niitä leipiä välissä. Eli piti miettiä, mikä muu kakku sitte ehkä klepais ja kokeilin ensimmäistä charlotta-kakkuani. Vähä kyllä jännitti, levahtaako siitä täytteet pihalle ku eka palasen leikkaa, mutta ei levahtanu.
Aivan mielettömän hyvää!!!! Aattelin tuota ohjetta lukiessa, että varmaan aika imelä, mutta ei ollu. Just hyvä.

1967962.jpg

Ja luvattu resehti tule tässä:

Suklaa-charlotta 15-20 annosta

Pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhtta
3 rkl kakaojauhetta
Kääretortun täyte:
140g säilykepersikoita tai aprikooseja
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
1½ dl kuohukermaa
Valkosuklaavaahto:
400g valkoista suklaata
4 dl kuohukermaa
(maitoa)

Tee kääretortun pohja, eli vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita nopeasti ja paista uuninpellillä leivinpaperinpäällä 175 asteessa noin 12 minuuttia.
 Kumoa torttupohja voipaperinpäälle, johon on riputeltu sokeria. Kuori leivinpaperi pois ja anna jäähtyä.
Valmista täyte:
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä tovi. Valuta säilykehedelmät ja soseuta. Vaahdota kerma. Kuumenna kattilassa tilkka vett, ota pois liedeltä ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita liivatesseos hedelmäsoseeseen ja lisää sitten kermavaahtoon.
 Levitä täyte torttupohjalle. Kääri voipaperin avulla tiiviiksi rullaksi ja laita torttu noin tunniksi pakastimeen.
 Valmista valkosuklaavaahto. Paloittele suklaa esim lasikulhoon ja sulata kuumassa vesihauteessa tasaiseksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää hieman maitoa jos seos jää rakiseksi.
 Kokoa kakku. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa tortusta ohuita siivuja. Peitä kulhon pohja ja reinat tiiviistä kääretortunpaloilla. Säästä osa viipaleista pohjaa(kantta) varten. Lusikoi suklaavaahto vuokaan ja peitä lopuilla torttuviipaleila.
 Pane kylmään ja anna seisoa seuraavaan päviään tai vähintään neljä tuntia.

Omia huomioita: Kääretorttu oli melkoisen vaikea kääriä "tiiviiksi rullaksi", jos hedelmä-liivateseosa oli vähänkin lämmintä eli löysytti näin sitä kermavaahtoa. Ajattelin jo että koko torttu on täysi fiasko, varsinki sen jälkeen ku mies työnsi jääkaappiin tortun pääle jonku purnukan :o En siis lukenu ohjetta tarkasti että se piti laittaa pakkaseen. No hädissäni tein sitten toisen torrtupohjan, jos tää eka on mätämuna. Eli toisen tein unelmatorttupohjaan samoilla täytteillä kuitenkin. Unelmatportussa on sentään perunajauhoa mukana, että levy ei halkeile jäähtyneenä rullattaessa. Enskerralla siis korvaan osan vehnäjauhosta perunajauholla.
Säilykepersikat korvasin kahella pilttipurkillisella mango/persikkasosetta.
Tuo kakun ulkonäkö ei siis ole kovin kaksinen ku se torttu oli vähä mikä oli. Ja lisäksi mulla meni ne kaks torttua molemmat tuohon, jos otettiin vähä reilummat pääpalaset molemmista parempiin suihin. Mutta silti yks annos tuota suklaavaahtoa riitti. Mulla oli kolmen litran leipomakulho vuokana.
Tein kakun illalla ja laiton samantien pakkaseen, otin aamulla sen jääkaappiin ja kahvipöytään nostin illalla. Oli ihanan kylmää vielä sisus, siis vähä kun olis jäädykettä sisus, nam!!

Tämä kakku ei ole viimeinen charlotta, mitä meillä valmistetaan :)