Mun kamera on teheny tepposet. Tai kone on teheny tepposet, ihan kummin vaan. Ei suostu enää tunnistamaan kameran muistikorttia, joten nyt saa jokainen lukija luua ihan omat mielikuvansa valmistuneista töistä. Ehkä niitä kuvia jossainvaiheessa saa, mut ei tänään.

Siitä hopeakorunteosta innostuneena hain tuttavalta, joka on hopeaseppä, lisää hopealankaa, että saisin tuon kuningasketjun valamiiks. Puhuin sille sepälle, että pitäis kait tilata netistä saha, veivi ja sahauspuikko. Se meinas, etten tarvi mitään muutaku sahan, jonka saan häthätää häneltä lainaan. Veiviä ei tarvi, koska näytti, miten laitetaan sopiva läpimitaltaan oleva puiko akkuporakoneeseen va surautetaan hopealanka siihen muutamassa sekunnissa jouseksi Aika kätevää. Ja sahauspuikkoa ei kuulemma tarvi, koska se on vain hidaste. Jousi vaan peukalon ja etusormenväliin, tämä käsi tuetaan ja eikun sahaamaan.

Seppä möi mulle 24 kpl sahanteriä, kun kuitenkin katkon niita aluksi. Samana iltana tietenki aloin sahailemaan ja pienen harjottelun jäläkeen se sujuiki ku tanssi. n 2 metriä hopealankaa sahattuani yhtään ainoaa terää ei ollu menny poikki!! Hyvä minä!! Tein niistä lenkeistä sitten itelleni kaulaketjun. En muista sen mallin nimeä, mutta sellanen aika siro, kierteinen ketju tuli.

Tuo ketjuhässäkkä oli siis jo pariviikkoa sitten. Lanka loppu, enkä aatellu ihan heti ostaa lisää, että saisin muitaki juttuja tehtyä. Ja kaikeks onneksi tuolla sepällä ei oolu yhtään lankaa enää jäljellä ja aiko tilata sitä lisää.

Systeri ilmaisi haluavansa tuollasen virkatun pipon, mitä oon tehny omalle porukalle useampia. Sen hän saikin parissa päivässä ja oli kuulemma oikeen hyvä ja sopiva. Kiva niin.  Kaks pipoa on vielä työnalla, toinen melkeen valamis, joka tulee tialuksesta ja toisen teen lahjaksi.  Nyt alakaa jotenki tylsistyttämään lämpöisten lankojen käsitteleminen ku pakkaset oli ja meni (vihdoinkin). Niin ei se oo ihime, että se mun villasukantekele ei oo vieläkän valamis. Tai siinähän kävi niin, että kun olin saanu ekan tehtyä ja tokaa hyvälle alulle, niin purkasin sen ekan ihan perinjuurin. Nyt on sitten yks valmis ja toinen tulossa, varsi melkeen tehty ja siihen tökkäs. Mutta se on pakko saaha valamiiks, en mää ny niin säälittävä oo, että sen kesken jätän. Eläkä kerro kelleen, mutta se valamis sukka on ehkä pari senttiä liian pieni mulle ja aukasen kyllä sen terän ja jatkan ihan pikkusen vielä, ettei jää harmittaa.

Niin niin, kuule vielä, ompelurintamalle kuuluu aika hyvää. oonhan haaveillu saumurista jo jonkunaikaa ja netin myyntipalstalla, samassa kaupungissa oli myytävänä saumuri pois muuton tieltä 20 euroa!! Soitin myyjälle, enkä oikeen saanu selevää, että onko siinä vikaa vaiko eikö siinä oo, Jotain se puhu, ettei ehkä o osannu laittaa lankoja ja yrittäny vaihtaa alaterää siihen ja sitte menee hermo ja ottaa ompelukoneen tms.  Nooh, otin yhen kaverin mukaan, joka tietää noista saumureista vähä enemmän ku minä (lähinä ajattekin, että jos sittä vaika puuttuu joku merkittävä osa, ni eihän mulla oo mitään tietoa sellasista). Joku siinä oli ikäänku jumissa ku käsipyörästä ei saanu veivattua vapaasti, Mut ajattelin, etteihän tässä nyt korkealta putoa, vaikka ei sais toimimaankaan tai vie huoltoon tms. Ostin koneen, sieppasin kainaloon, kaveria viijessä kävin nopeesti tsekkaa sen saumurin, mille sen pitäis näyttää lähinnä terien asennon puolesta. Vein kotiin ja aloin tutkii,mitä se on syöny. Alaterä oli liian alhaalla, yläterä väärässä asennossa ja langat mien sattuu. Sitä yläterän lukitusmekanismia piti vähä säätää, että sen sai oikeaan asentoon, alaterän nostin oikealle korkeudelle, laitoin langat ohjeiden mukaan ja SIMSALABIM lähin ompelee  Voitte arvata, että olin tyytyväinen!!! Nyt mulla on täysin pelittävä saumuri, jossa oli ihan kivasti lankojaki mukana.

Kokeeks tein muutaman pannan, siis sellasen, mitä monesti hiihtäjät käyttää, ikäänku lakin korvike, trikoosta tosi levee. Nyt täällä kaikki naispuoleiset kulkee pannat päässä, minä mukaanlukien

Kaivelin nyt tänään illansuussa kangaslaatikoita ja löysin yhen leikatun vaippakuoren, jossa oli nepit jo valmiina. Aattelin tehä Joelille vähäku harkkahousut ku poika opettelee kujivaksi parhaillaan. Laitoin yhen kerroksen vaan froteeta ja coolmaksia sisäkerrokseksi. Joelhan ei ole suostunu pitämään minkäänmoisia kestovaippja ainakaan puoleentoista vuoteen, eli sen jälkeen kun tuli pakollinen kestoilupaussi.

Nyt sanoin sille,e ttä mää ompelen sulle uuet pikkarit. Vaikka nepilliset olikin niin poika mielsi ne heti pikkareiks kun sanoin ,ettei niitä laiteta roskiin vaikka vähä kastuiski. Sanoin pukiessa vielä vahingossa, että ompa uus hieno vaippa niin Joel sano, ettei oo vaippa ku pikkarit  Taijan tehä harkkahousuja sille lisääki ku suostu tuota yhtä pitämään. Ja saumurillahan vaippaompelu käy niin nopeaa.

Yhen rästihomman sain kans tänään tehtyä. Joelin patjassa ei oo ollu päälystä ollenkaan, ni sain senki ommeltua. Eipä iso homma ollu, mutta aina vaan jääny ja jääny.

Sellasta pohojosessa. Tuli taas romaani, mutta nyt käsitätte, että mun on järkevämpää lätkästä tänne vaan kuva lyhyellä tekstillä ku selittää joka sana. Näitä jaksais kukaan lukea, jos tulis tavaks