Porkkanapiirakkaa teki mieli tehä, mutta siihen ulkomuotoon kyllästyneenä teinkin niistä porkkanamuffinsseja. Ihan sama tiakina ja sama täyte, eri muodossa vaan. Johan näytti taas mielenkiintoiselle. Porkkanapiirakan ohje löytyy toisaalta mun blogista.

Kauralastuja tein kanssa ja porkkanapiirakan päällystä jäi senverran, että laitoin sitä kauralastujen täytteeks. Ai nami ku tuli hyviä.

Kauralastut on ihan perinteisellä ohjeella. Ite tein kolminkertaisena ja siitä tuli senverran, että meijänkokoselle perheelle kahenpäivän tarpeiksi Nolostunut

 

Kauralastut:

50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Sulata voi/margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa (n. 10 cm), koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.