560280.jpg
4 munaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainees keskenään. Laita taikina pussiin ja tee pieni reikä pussin kulmaan. Ota esim ananaspurkin molemmat pohjat pois ja laita kattilaan öljyyn/paistorasvaan. Risareunat kannattaa tasoittaa ja pese rinkula kunnolla. Muista huolellinen kuivaus, ettei vesi ala räiskymään rasvakattilassa. Rinkulasta saa jäädä noin 1 cm pinnan yläpuolelle. Pursota pussista sopivasti taikinaa ristiin rastiin. Kun se on kiinteytynyt, voit ottaa rinkulan pois ja tehä viereen uuden. Tippaleipä pitää toki paistaa molemminpuolin, aivan kuten munkki.
Muistathan kuuman rasvan kanssa värkätessä, että sulla on kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos rasva leimahtaa liekkiin, ni sammuta kannella tukehduttamalla, ei koskaan vedellä!!

Valmiidern tippaleipien päälle siivilöidään tomusokeria. Simaa kyytipojaksi ja nauttimaan!