Mielellään haasaisin kaikki maailman ihmiset, mutta lähinnä haastan kaikki sisarukseni (tiedoksi, että niitä on monta) kierrättämään jätteensä paremmin :))
Minä tein yhensortin uudenvuodenlupauksen, että meillä kierrätetään paremmin kun viimevuonna. Tähänasti lähes kaikki roskat ja jätteet on menny samassa pussissa kaatopaikalle. Maitopurkkeja oon kyllä ahkerasti keränny ennenki kaappiin haisemaan ja viimein sitten saattanu ne kiikuttaa sinne samaan sorkapönttöön, minne muutkin roskapussit.
Nyt tuli stoppi tuollaselle järjettömyydelle. Siivosin hienosti meijän lähes kaatopaikkaa muistuttavan roskakaapin ja laitoin sinne erikseen lasin, metallin, muovin, kartongin, biojätteen ja sekajätteen astian. Mukaanlukien koiranruokakupin. Aijemmin yritin itteäni puolustella, että ei meillä biojäteastiaa tarvita, koska koira syö ruuanjämiä, mutta joka ilta saan viiä biojäteastian roskakatoksen keräyspönttöön. Eihän se koira nyt sentään banaanin- ja appelsiininkuoria, eikä kahvipöönipusseja syö, höh......
Lapsille ja miehelle pidin samantien luennon aiheesta ja selvensin, minne mikin roska kuuluu. Nyrkkisääntönä sanoin, että mitä vähemmän tuossa perusroskakorissa on tavaraa, sen parempi. Kyllähän eka ja tokaluokkalainenkin jo asioita ymmärtää ja on niillä koulussakin ympissä puhuttu kierrättämisestä.
Mies samana iltana niin hyvästi kysyikin tyhjä voipaketinkuori kädessään, että: "Mihis se rouva tämän nyt haluaakaan?"

Ilmotelkaapa sitten kommentilla, miten on teijän kierrätyksen laita. Toki saa muutkin vastata haasteeseen kun sisarukset.