150g margariinia tai voita

1½dl sokeria

3 keltuaista

2½dl vehnäjauhoja

½dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa tai piimää

marenki:

3 valkuaista

2dl sokeria

Täyte:

4 liivatelehteä

½dl hyvin vahvaa kahvia

1 muna

½dl sokeria

(1-2rkl kahvilikööriä)

2dl kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

koristeeksi: mantelilastuja tai 50g taloussuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet maidon kanssa joukkoon, sekoita vain sen verran ,että aineet sekoittuvat.

Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa vähän vielä.

Levitä marenki taikinan päälle. Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.

Paista uunin alaosassa 175 astetta 25-30min.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy kahteen osaan. Irrota osat varovasti lastalla.

Nosta toinen levy tarjoiluastiaan.

Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min. Puserra vesi liivatteista ja liuota ne kuumentaen vahvan kahvin joukkoon.

Vatkaa täytteen muna ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Sekoita munavaahtoon ensin jäähtynyt kahvi- liivateseos ja sitten likööri jos käytät, sekä kermavaahto.

Kaada vähän hyytynyt seos pohjalevylle ja levitä se.

Nosta toinen levy varovasti päälle.

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Pursota suklaasta rihmamaisia kuvioita marengin pinnalle.

HUOM!! Tämä ohje on kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset. Tein tämän itse myös GLUTEENITTOMANA käyttämällä perunajauhoja vehnäjauhojen sijaan. Hyvää tuli!