811819.jpg

400-500g luutonta naudan, hirven tai poron lapaa tai paistia
1 rkl öljyä
1-2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl huokeaa punaviiniä
1 lihaliemikuutio
4 pientä sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 laakerinlehteä
3/4 tl timjamia
1 tl suolaa
1/3 tl jauhettua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 porkkanaa
1 purjo
200 g pieniä herkkusieniä
pinnalle hienonnettua persiljaa

1. Leikkaa liha 3-4 cm:n palasiksi. Ruskista palat kuumassa öljyn ja voin seoksessa paistinpannussa.
2. Nosta ruskistuneet lihapalat kattilaan ja sekoita niihin vehnäjauhot. Lisää vesi pannun kautta, jota kaikki aromiaineet tulevat mukaan.
3. Lisää pataan punaviini, liemikuuio, lphkoiksi leikatut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Keitä vähäisellä lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
4. Kuori porkkanat ja puhdista purjo. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja purjo palasiksi. Lisää pataan porkkanaviipaleet ja vähän myöhemmin purjo ja herkkusienet.
5. Hauduta vielä 20-30 minuuttia ja ripottele v almiin ruuan päälle persiljaa.
6. Tarjoa padan kanssa keitettyjä perunoita tai riisiä.

Ai herkku, miten hyvää tuli. Tähänhätään mulla ei löytyny punaviiniä, joten korvasin sen cocacolalla. Valkosipulia laitoin 3 kynttä, eikä ollut ainakaan liikaa. Purjoa riitti puolikas. Vettä täytyi lisätä aika paljonkin, mutta mausteet oli suhteessa kuietnki sopivat, vaikka niitä en laittanut reilummasti.
Niin ja lihaksi löysin pakasteenpohjalta possun ulkofilettä.