jotai%20007-normal.jpg

Tein netin innoittamana Omar-hyytelökakun ja olihan se pojat hyvää. Mint chocolate-blogista löysin ohjeen, jota muokkasin mieleiseksi.

Pohja:

puoli pss jyväshyvän suklaapisara- keksejä

n 60 g sulaa voita

Täyte:

1 pss omar-karkkeja

5 dl kuohukermaa

200 g tuorejuustoa

6 liivatelehteä

tilkka vettä

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Älä kuitenkaan keitä. Liuota siihen omar-karkit. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi (esim yön yli). Vatkaa omar-kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ylimääränen vesi pois ja liota ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä hetki ja lisää ohuena nauhana samalla sekoittaen kermavaahdon joukkoon.

Pohjaa varten keksit murskataan ja sekoitetaan sulan voin kanssa keskenään. Irtopohjavuokaan keksiseos ja päälle täyte. Hyytyy jääkaapissa muutamassa tunnissa.

Koristekukatkin on omarkarkeista tehty. Mikrossa lämmitin, jotta pehemeni, sitten kaulihtin ja tein kukan muotoon ohuella veitselllä. Perhoset on myös tehty ihan omin pikkukätösin suklaasta.