Aivan meinattiin miehen kans innostua. Uuni oli niin sopivasti lämmin että väännettiin taas muutama herkku. En mää kyllä ymmärrä, kuka nää kaikki syö, mutta aika tavaran kaupihtoo, sano. Pakkanen alakaa olla aika täys.
Ekaks tein aivan ihanaa vadelma-unelma-kääretorttua. En tiiä sen virallista nimeä, naapurista sain ohjeen.
2154120.jpg

Pohja on vähä ku unelmatortussa eli:
4 munaa
lasillinen sokeria
lasillinen ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota

Täytteeseen tulee
100 g sinistä keijua (älä kysy multa miks just tuota(?))
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
1 keltuainen
vadelmia ( vähäsen, ehkä puol desiä)

Täytteen ainekset sekotetaan keskenään siltään ja levitetään jäähtyneen torttupohjan päälle. Pakkasessa säilytetään, koska täyte muuttuu huoneenlämmössä aika lörtsyks.
Tämä herkku ei edes kunnolla jäädy pakkasessa eli sen voi leikata suoraan pakasteesta tarjolle ja kohmeisena se onki parasta.

Hannatätinkakku taikinan mies teki kylmään odottamaan parempaa paistopäivää. taitaa olla kolomas sats ja sitä ei muuten syyä ylös!

Arabialainen maustekakkuy tehtiin myös. Siitä onki ohje jo aijemmin. Luumupalasilla terästetty sokerikakku laitettiin uuniin toisen kaveriks.

Ja nyt tulee sellanen pommi, että tämä ohoje sun on pakko ottaa talteen.
Kulkee meijän kansiossa nimellä Anskun rahkapiirakka, sattuneesta syystä. terveisiä vaan Vuonoon :)

2154118.jpg

Eli Anskun rahkapiirakka:

2 lasia sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl soodaa                                                Pellille päälimmäiseksi
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulaa voita

Jaa kahteen osaan ja lisää toiseen:
1 lasi piimää                                              Pellille alimmaiseksi
1 muna

täyte:
2 prk rahkaa
3 munaa
1 lsai sokeria                                             Pellille tokana
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu

Paista 225 asteessa n. 20 minsaa