Tää on "Mammalaisen" variskakkua ;) Ja on hyää...aijaii.....
Eilen leipasin pari samalla ku tein porkkanapiirakkaa.
Helppo tehä ku ei tartte sähkövatkainta kaivaa esiin ollenkaan.
Ja ohoje tulee perästä:
Fariinikakku:
450g fariinisokeria (n.6½ dl)
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa
2 dl piimää
100 g voita
2 munaa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sitten vielä piimä, sulatett, jäähtynyt voi ja lopuksi munat. Sekoita tasaiseksi ja kaada jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 190 astetta noin tunti.
"Variskakku" säilyy hyvänä huoneenlämmössä ainaki pariviikkoa. Kuivuttuaan vaan paranee, eli älä säilytä muovipussissa. Hyvä kakkukupu on paisovuoka itse ;)
torstai, 3. heinäkuu 2008
Kommentit