514900.jpg
Pohja:
130g voita
2 dl vehnäjauhoja
130g tummaa suklaata
1 1/2 dl tomusokeria
1 dl sokeria
7 keltuaista
6 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
aprikoosimarmeladia
Kuorrutus:
3 dl sokeria
1, 2 dl vettä
150g tummaa suklaata

Vatkaa rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoski.
Lisää keltuaiset yksitellen ja sulatettu suklaa.
Vaahdota valkuiaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
Lisää jauhot varovasti taikinaan.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (halk. noin 22 cm)
Paista kakku 175 asteessa noin tunti.
Kumoa kakku ja jäähsytä.
Halkaise kakku ja levitä aprikoosimarmeladi kakkupohjalle.
Kokoa kakku. Peitä foliolla ja pane kylmään.

Kuorrutuksen valmistus:
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja keitä, kunnes seos sakenee.
Kaada kuorrutus kakun keskelle.
Kääntele kakkua rauhallisesti, kunnes kuorrutus leviää tasaisesti kakun keskelle ja reunoille.
Annan kakun tasoittua kylmässä seuraavaan päivään.